Kirkeskat er et medlemsbidrag, du betaler, når du er medlem af folkekirken. Men hvad går din kirkeskat til?
  1. Kirkeskatten sikrer, at der hver søndag bliver afholdt gudstjeneste i lokale kirker over hele landet. Kirken har derudover en række kerneydelser i form af tilbud om dåb, konfirmation, bryllup og begravelse.
  2. Er du medlem af folkekirken, kan du også gratis kan fejre bryllup, og blive begravet eller bisat fra kirken. I den forbindelsen står præsten til rådighed til en personlig samtale i forbindelse med ritualerne.
  3. Da folkekirken er en demokratisk styret institution, har du som medlem stemmeret og kan stille op til menighedsrådsvalg. Hvis du sidder i menighedsrådet, kan du få indflydelse på lokale aktiviteter, og du er med til at vælge sognets præst og stiftets biskop.
Derudover er der en række andre ting, som du bidrager til via kirkeskatten:
  1. Folkekirken kan udføre socialt arbejde.
  2. Vedligeholdelse af kirker og kirkegårde.
  3. Et levende kirke- og kulturliv i hele landet.
  4. Børn og unge bliver undervist i den kristne tro og kulturarv.
  5. Præsternes løn.