Skovbadning

Skovbadning i præstegårdshaven vender tilbage Forår 2024

Datoer: 14.3 - 18.4 - 16.5 - 20.6

Tid: kl. 16 -18

Sted:  Præstegården, Præstestræde 5, 4622 Havdrup

Skovbadningsinstruktører:  Ida Stricker Previati Hestbech og sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Skovbadning er en meditativ praksis, hvor vi går helt ned i tempo og mærker naturen med alle vores sanser. Dufter, rører, ser og hører naturen omkring os. Det er en måde at komme ned i tempo på og mærke sig selv og blive nærværende i et nu.

Hvad er Skovbadning?

Skovbadning stammer fra Japan, hvor læger ordinerer det til folk, der lider af blandt andet stress og forhøjet blodtryk. Det er ikke blot det at sænke tempoet, som er godt, men det naturen gør ved vores sind og kroppe. Træernes duftstoffer, deres æteriske olier, går ind og beroliger nervesystemet. Når man skovbader, lader man sig hylle af disse stoffer, når man ligger under et træ eller nulrer et bøgeblad imellem fingrene.

Skovbadning er lagt ind i en kristen ramme, hvor der hver gang er stille kristen meditation med bibelord, man kan tage med sig ud i haven undervejs.

Du behøver ikke kende til skovbadning eller meditation. Det er for alle, som trænger til hvile og ro for en stund i smuk natur. Så kom og oplev præstegårdshavens efterår i langsomt tempo. 

Praktisk info

Tag godt med tøj på, så du ikke fryser.

Vi har yogamåtter og tæpper, og hver gang slutter vi med en kop urtete i græsset.

Ingen tilmelding. Du dukker bare op.

Skovbadning gennemføres uanset vejret.  

   Skovbadning